Tolna Megyei Értéktár

A dombóvári Apáczais diákok mehetnek a döntőbe

Két napon keresztül zajlott a „Kincses Tolna Megye” című értékvetélkedő a tamási Művelődési Központban. Mint ismeretes a megyei önkormányzat az agrártárcától nyert forrásból szervezett általános és középiskolás diákok számára vetélkedőt, mely által a fiatalok jobban megismerhetik a helyi értékeket, tolnaikumokat és hungarikumokat. A nyertesek országos döntőben képviselik Tolna megyét.

A január 19-i középiskolás verseny Czink Judit központvezető köszöntőjével vette kezdetét, majd a házigazda polgármester, Porga Ferenc szólt a résztvevőkhöz. Mint elmondta, büszke arra, hogy Tamási ad otthont a rendezvénynek, hiszen az értékek megismertetése a fiatalokkal rendkívül fontos. A polgármester szerint az értékek kulcsszerepet játszanak a településhez való kötődés kialakulásában. Azonban nem csak egy községhez, városhoz kötődhetünk, hanem a megyéhez is – tette hozzá. Utóbbit illetően megemlítette, hogy külföldről hazatérve először az országhatárt, másodszor pedig a megyehatárt átlépve érezzük magunkat otthon.

Jó hangulatban, állomásról-állomásra haladtak a csapatok, mígnem valamennyi feladatot teljesítették. Végül a – Juhász Józsa, Pataki Dezső, Dr. Say István alkotta – zsűri előtt prezentációval bemutatkozva terjesztettek elő javaslatot egy érték települési vagy megyei listára való felvételére. A legsikeresebbnek a dombóvári „Apáczais Diákok” bizonyultak, akiket rangsorban a gyönki „Megyejárók” és a szekszárdi „Mezgazéták” követtek.

A program zárásaként táncház várta a diákokat a Bartina Zenakar közreműködésében, majd a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében megjelent Kisfaludi Karola gratulált a győzteseknek.

Köszönjük a felkészítő pedagógusok és lelkes diákok érdeklődését!

Javasoljuk, hogy az elkészített értéktári felterjesztéseket ne egy fiókban őrizzék tovább, hanem bátran nyújtsák be a helyi bizottságok elé!!!