Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Magyar Rapszódia desszert család

A Magyar Rapszódia desszert család egy kézműves bon-bon különlegesség Liszt Ferenc emlékére. A valódi csokoládéburok a Magyar táj jellegzetes gyümölcsei (kajszibarack - kékszilva - szőlő – vadmeggy), dió és méz valamint a pálinka ad utolérhetetlen - minden más terméktől különböző ízhatást.

Post Thumb

Gunarasi gyógyvíz

A várostól három kilométerre fekszik Gunarasfürdő. Gyógyvizét már az 1970-es évektől kezdve élvezhették a gyógyulni vágyók. Területe a 20. század első feléig gúnárok úsztatója volt, róluk kapta nevét a fürdő.

Post Thumb

Szentháromság-szobor

A város központi részén, a Jézus Szentséges Szívéről elnevezett római katolikus plébániatemplom déli homlokzata előtt található. Klasszicizáló késő barokk (copf) stílusban alkotta meg Pianono János pécsi kőfaragó mester.

Post Thumb

Szent Flórián-szobor

A nagyobb települések lakóinak a tűzvésztől való félelme hosszú évszázadokon keresztül természetes velejárója volt félelmüknek. A tűzvészek elleni védőszent, utóbbi révén a tűzoltók védőszentje is Szent Flórián. A pusztító tűz távoltartására állítottak számos helyen szobrot a tiszteletére.