Tolna Megyei Értéktár

Értékvetélkedő - díjazás

„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

Természeti környezet, sport és egészséges életmód. Ez volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek. A tavaszi, személyes részvétellel zajló tengelici záró program azonban a koronavírus járvány miatt sajnos elmaradt. Így az idei tanévben a vetélkedő első fordulójára beküldött munkák alapján hirdettünk eredményt.

Közel hetven fiatal versenyző jelentkezett az idei megmérettetésre a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskolából, a decsi Bíborvég Általános Iskolából, a dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnáziumból, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskolából, a szedresi Bezerédj István Általános Iskolából, a szekszárdi Baka István Általános Iskolából, a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnáziumból, a gyönki Tolnai Lajos Gimnáziumból és a Tengelici Tagiskolából.

Az őszi értékhangoló programunk után megkapták a feladatlapokat és rengeteg energiát öltek bele a következő hónapokban a munkába. Készültek szép címertervek és a madáretetők is jól szolgálták az idei télen vendégeiket. Mindig öröm látni, amikor a csapatok nem csak kipipálják a feladatokat, hanem egyéni színezetet is adnak neki. Készültek gyönyörű, sárközi mintás etetők, volt, ahol az egész osztályt is sikerült bevonni a munkába. Olvashattunk naplót is az etetőre járó madarakról. A feladatlapon túl - mint minden évben - értékfelterjesztéseket is készítettek a diákok.

Az idei év vetélkedőjének eredményeit a beküldött munkák alapján tettük közzé a www.kincsestolnamegye.hu holnapon. Az elkészült értékfelterjesztések - ahogy eddig is - a megyei értéktár bizottság elé kerülnek és amint lesz lehetőség az ülés megtartására, döntés születik majd, mely értékek kerülnek a megyei értékek közé. De minden felterjesztés a települési értéktárakat gazdagíthatja, ezeket eljuttatjuk a helyi bizottságokhoz.

Ezúton is köszönjük mind a versenyzőknek, mind a felkészítő pedagógusoknak, hogy minden évben hozzájárulnak, hogy a települési és megyei értéktár is folyamatosan bővül munkájuknak is köszönhetően.

Fehérvári Tamás a megyei önkormányzat elnöke és Dr. Baranyai Eszter főjegyző, illetve Orbán Attila, alelnök és Kuti Imréné, az NMI Tolna Megyei igazgatója személyesen vitte el a legeredményesebb csapatoknak ajándékaikat, melyhez a Paksi Atomerőmű és Tengelic község önkormányzata is hozzájárult.

Gratulálunk a versenyzőknek! Reméljük, hogy ősszel újabb fordulóval folytathatjuk és minél több fiatallal találkozunk újra, Kölesden!


Eredmények:

Általános iskolák

I. helyezett Zombai Általános Iskola Tengelici Tagiskolája Tengelici fiókák csapata

II. helyezett Decsi Bíborvég Általános Iskola Sárközi gyöngyök csapata

III. helyezett Szekszárdi Baka István Általános Iskola Ütős Ötös csapata

Középiskolák

Az első helyen holtverseny alakult ki:

I. helyezett Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Tolnai Lajos Gimnáziumi és Kollégiumi Tagintézménye (Gyönk) Tolnais Lányok Gang-je (TLG)

I. helyezett Szekszárdi SzC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Dombóvár) Apáczai csapata

III. helyezett AM DASzK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Elit csapata