Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

LÁSZLÓ LÁSZLÓ ZENÉSZ 1918-2015

László László az Izményi Népi Együttes prímása, korának legismertebb népzenésze. Fontos szerepe volt a Bartina együttes sikereiben. 1980-ban megkapta a Népművészet Mestere díjat, melyet több más díj követett, mint például “Tolna megye szólistája”. 1996-ban Sebestyén Ádám díjjal tüntették ki.

Post Thumb

Pörbölyi Népdalkör és Citerazenekar Egyesület tevékenysége és eredményei

A Pörbölyi Népdalkör és Citerazenekar elődje a hagyományőrző együttes dalos kedvű asszonyaiból szerveződött 1982-ben. Első komoly megmérettetésükre 1987-ben Dombóváron került sor, ahol a zsűri kiváló minősítéssel jutalmazta a kórust. A dalcsokrok összeállításában már a kezdeti időktől segített Bogár István, a jeles Sárköz-kutató. Az első siker után rendszeres részvevőivé váltak a kétévente megrendezésre kerülő országos minősítőknek, de számos más rendezvényen is szerepelnek a mai napig.

Post Thumb

Alsónyéki Tájház

Alsónyék múltjáról és régmúltjáról ad hiteles betekintést a gyűjtemény. A település életét bemutató helytörténeti kiállítás a helyi értékeket gyűjtötte össze és tette láthatóvá a nagyközönség számára. A Tájház új kiállítási tere a Lengyeli Kultúra anyagából tevődik össze.