Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Római katolikus plébániaház

Az 1775-ben barokk stílusban készült épület az utca vonalában zártsorú beépítésben, a Városháza folytatásában áll. Az 1794-es hatalmas tűzvészt követően helyre kellett állítani. Ugyanez történt az 1826-os tüzet követően. Az 1980-as években felújították, legújabb felújítása napjainkban zajlott.

Post Thumb

Szent Vér Kegytemplom

A Szent László által alapított bátai apátság múltja sajnos ma már csak a legendák és mondák homályába vész. 1526-ban II. Lajos a bátai kegytemplomban járult a szentségekhez, és a Szent Vér áldását fogadva indult a végzetes mohácsi csatába. Az 1092-1093-as alapítás helyén az 1539-es török pusztítás négyszáz éves évfordulójára 1939-ben emeltek új templomot.

Post Thumb

Római katolikus templom

Az 1770-es években barokk stílusban építették az idetelepült rácok, akik az I. világháború után hagyták el a falut. A II. világháborút követően lett az Isten Anyjának elhunytáról elnevezett ortodox templomból római katolikus.

Post Thumb

Római katolikus templom

Bonyhád főterének közepét foglalja el, a közutak körbefutják. Egyhajós templomként barokk stílusban épült fel 1769 és 1782 között. Építtetője Winkler Mihály plébános volt. A 19. század folyamán többször is átalakították, a 20. században ötszöri felújítást ért meg.