Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

CSIBRÁKI SZENT ANNA-TEMPLOM KÁLVÁRIÁJA

A templom 1829-ben, a Jeszenszky-kastély elkészültével egyidőben épült. Szentélye hátához csatlakozik az oldalfalas, sátortetős kálvária-építmény, mely országosan is különleges jellegű. A két lator alakja középen Jézus feszületével egészen különleges kifejezőerejű.

Post Thumb

Római katolikus plébániaház

Az 1775-ben barokk stílusban készült épület az utca vonalában zártsorú beépítésben, a Városháza folytatásában áll. Az 1794-es hatalmas tűzvészt követően helyre kellett állítani. Ugyanez történt az 1826-os tüzet követően. Az 1980-as években felújították, legújabb felújítása napjainkban zajlott.

Post Thumb

Sárközi tájház

A népi műemlék 1863-ban épült klasszicista stílusban. 1952-től felújították, egyes melléképületeit lebontották. Az udvari gazdasági szárny átalakítása az 1970-es években zajlott, majd 1987-ben ismételten felújításra került sor. A téglalap alaprajzú egykori lakóház 1955 óta funkcionál tájházként.

Post Thumb

Római katolikus templom

Az 1770-es években barokk stílusban építették az idetelepült rácok, akik az I. világháború után hagyták el a falut. A II. világháborút követően lett az Isten Anyjának elhunytáról elnevezett ortodox templomból római katolikus.