Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Római katolikus plébániatemplom

Ez a templom Közép-Európa legnagyobb egyhajós római katolikus temploma. Szekszárd korábbi temploma 1794. augusztus 7-én egy hatalmas tűzvészben odaveszett. Az újonnan emelt épületet 1802 és 1805 között építették barokk stílusban. Tornyát tűz miatt 1925-ben átépítették. Az 1988-as és az 1994-es évek között zajlott a felújítása, valamint a falképek restaurálása. A legutóbbi esztendőkben ez megismétlődött.

Post Thumb

Református templom

A templom 1792-ben, késő barokk stílusban épült. Felépítését II. József türelmi rendelete tette lehetővé, amely engedélyezte a nem katolikusok számára is a szabad vallásgyakorlást, templomok építését.

Post Thumb

Halászház

A Halászház épülete már egy emberöltővel korábban állt, mint a Tájház, amellyel párban a hagyományos bátai életmód méltó bemutató helyszínei. Itt rendezték be a halászati állandó kiállítást.

Post Thumb

Római katolikus plébánia

A klasszicizáló stílusban emelt plébániaépület a Nagyboldogasszony plébániatemplommal egyidőben, azaz a 20. század legelső éveiben készült el. A templomtól délre a tér túlsó oldalán álló saroképület.

Post Thumb

Evangélikus templom

A 18. század első harmadában a faluba települő rácokat a század utolsó évtizedében németek követték. Hetvenkét német településről jöttek ide az elkövetkező esztendők során. Nem csak templomot emeltek maguknak, népiskolájuk három tanítóval működött.