Magyarországra jellemző gyümölcsökből és anyagokból, bejegyzett oltalommal védett termék. A feldolgozás során magas minőségű, egyedi termék keletkezik, így a kitűnő alapanyagok itthon kerülnek feldolgozásra és egy magasra pozícionált termékként kerülnek a fogyasztókhoz. A töltelék összetétele egyedi receptúra alapján készül, semmi máshoz nem hasonlítható, a Cukrász Szakirodalom előtt is ismeretlen. A termék és a csomagolás terén is kézműves módszereket alkalmaznak.
Az év legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye, az OMÉK 2015. őszén a Hungexpo Budapesti
Vásárközpontban került megrendezésre. Dr. Fazekas Sándor, az esemény védnöke,
vidékfejlesztési miniszter az OMÉK Élelmiszer Díját a dombóvári Gábor
Sándor cukrászmesternek adta át, aki a Magyar Rapszódia kézműves bon-bon
különlegességéért érdemelte ki az elismerést. A díjra a Gabriel
Bon-bon Manufaktúra kistermelő, vagy kézműves terméket előállító
mikrovállalkozás terméke kategóriában adta be pályázatát, amelynek egyik
kritériuma az volt, hogy az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak
tényleges létszáma 10 fő alatt legyen. Kiemelt szempont volt a
különleges csomagolás, az egyediség, a piaci ismertség,
elismertség. Tavaly elnyerte a Magyar
Termék Nagydíjat is, amely a szakma egyik legnagyobb elismerése.
Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság
7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13.
A Tolna Vármegyei Értéktár honlapja az Agrárminisztérium pályázati forrásából, a Hungarikum Bizottság támogatásával jött létre.