Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Dombóvári olimpikonok sportteljesítménye

Buzánszky Jenő, a legendás aranycsapat tagja és Rózsa Norbert többszörös világbajnok úszó munkássága, eredményei példaértékű a jelenlegi és az elkövetkező sportoló generációk számára, Kimagasló teljesítményükre, nemzetközi sikereikre méltán büszke hazájuk és szülővárosuk Dombóvár is.

Post Thumb

Tolnai Kajak-Kenu Sportegyesület tevékenysége

Több, mint negyven éve folynak kajak-kenu edzések a tolnai holtágon. Az egyesület teljes taglétszáma 93 fő, versenyzői engedéllyel 68 főrendelkezik. A szakosztály jelentős versenyrendezési tapasztalatokkal rendelkezik. Két vidékbajnokságot, vidéki ORV versenyt rendezett Fadd Domboriban. Számos világ- és európa bajnoki cím bizonyítja az egyesület kiemelkedő tevékenységét.

Post Thumb

Paksi olimpikonok sportteljesítménye

Paks büszke a kiváló eredményeket elért sportolóira, sikeres edzőire, akik öregbítették a város és a megye hírnevét országhatáron belül és azon túl is. Szorgalmukkal, akarásukkal, sikeres teljesítményükkel a kivételes sportolók a fiatalok példaképei.

Post Thumb

Sipos Márton úszó munkássága

Méltán lehetünk büszkék megyeszékhelyünk szülöttére, aki hihetetlen gyorsasággal robbant be a 20-as évek úszósportjának világába és korai haláláig meghatározó személyisége volt a magyar és nemzetközi úszósportnak, elősegítve annak nemzetközi elismerését. Úszó technikájával és idejével jóval megelőzte korát. Kitartó és kedves embernek jellemezték kortársai.